CBCT-Scan

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van de modernste CT techniek. De Scanora 3D laat toe om het hoofd van patiënten, in zittende houding, te scannen. Wij zijn de eerste tandprothetische praktijk van Nederland die een CT-scan van dit type heeft.  Uiteraard zijn wij hier trots op en willen u graag hierover wat meer informeren.

Cone Beam CT is een recent ontwikkelde opnametechniek die digitale 3D beelden genereert. Er wordt gebruik gemaakt van een kegelvormige stralenbundel, cone beam, welke 360° rondom het hoofd van de patiënt draait. 

               Klik hier voor een voorbeeld van een CT-opname

Met de Scanora 3D kunnen we ook een OPT maken. OPT betekent OrthoPanoramisch Tomogram en is een grote 2D overzichtsfoto van de gehele kaak in een enkel beeld.

Voor het maken van een goed behandelplan van implantaten in de bovenkaak is dit apparaat eigenlijk onmisbaar. De implantaten kunnen met de bijbehorende software op de computer worden geplaatst in de 3-dimensionale virtuele kaak waarna er via cadcam een boormal kan worden gemaakt welke het mogelijk maakt de implantaten te plaatsen zonder het tandvlees open te leggen. Deze manier van werken is geheel voorspelbaar en veel minder belastend voor u als patiënt.

Contact

Telefoon 073 6218778
 

Tandprothetische Praktijk Koers Instelling voor Mondzorg

Rietveldenweg 60 b
5222 AS 's-Hertogenbosch
Telefoon:
073 6218778
KvK:
16086013
Website: www.tppkoers.nl
Routebeschrijving >